Over de Mammapoli

Topzorg MenzisDe Mammapoli is een speciale polikliniek voor mensen met aandoeningen aan de borst (mamma is Latijn voor borst). In veel gevallen gaat het om (een vermoeden van) borstkanker. Een patiënt met een knobbeltje in de borst, een afwijking op de foto van het bevolkingsonderzoek of een ander borstprobleem, kan in het HagaZiekenhuis terecht op de mammapoli

Een team van gespecialiseerde medisch en verpleegkundig specialisten staat voor u klaar om u snel te onderzoeken en te behandelen. Gespecialiseerde oncologieverpleegkundigen geven voorlichting en begeleiding.

Samenwerkingsverband

De mammapoli is een samenwerkingsverband van de afdelingen Radiologie, Pathologie, Roze_lintjeRadiotherapie, Medische oncologie en Plastische Chirurgie.

Keurmerken

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft al zeven keer het roze lintje voor goede borstkankerzorg toegekend aan het HagaZiekenhuis. Hiermee laat het mammateam zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld en beoordeeld door BVN.

Mammapoli in het nieuws

Mammapoli

In dit onderdeel maakt u kennis met de mensen van de Mammapoli. En we vertellen wat u tijdens uw eerste bezoek mag verwachten.

Zelf uw borsten onderzoeken

Het is belangrijk regelmatig uw borsten te onderzoeken op afwijkingen. Op deze pagina leest u waar u daarbij op moet letten.

 

Onderzoek

Er zijn verschillende manieren en momenten waarop een mogelijk afwijking aan de borst naar voren komt. Dit kan zijn tijdens het landleijk bevolkingsonderzoek of tijdens een onderzoek in het Haga.

Behandelingen

Indien nodig krijgt u op de Mammapoli een passende behandeling tegen de aandoeningen. In dit onderdeel leest u meer over de soorten behandleingen.

 

Borstkanker en zwangerschap

U hebt borstkanker, krijgt chemotehrapie maar wilt (toch) zwanger worden? Dat is wellicht mogelijk. De HagaMammapoli doet samen met het LUMC hier onderzoek naar.

Goedaardige afwijkingen

Niet elke knobbel of verharding in de borst betekent slecht nieuws. Heel vaak is er sprake van goedaardige afwijkingen.

 

Kwaliteit en keurmerken

In de mammapoli werken we volgens de meest recente richtlijnen en keurmerken. Een overzicht van al onze keurmerken en kwaliteitskenmerken vindt u hier.

 
 

Contact

HagaMammapoli
Locatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 6772

image_3006Meer informatie